Mergi la conţinutul principal

Un polițist din cadrul Inspectoratului de poliție Cimișlia, cercetat pentru trafic de influență

La 14 februarie 2024, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procuratura municipiului Cahul, au reținut în flagrant delict, un angajat al Inspectoratului de poliție Cimișlia (IP Cimișlia). Polițistul este cercetat într-un dosar de trafic de influență, după ce a fost denunțat de un șofer care a provocat un accident rutier. 

Potrivit denunțătorului, în cadrul examinării materialelor privind accidentul rutier soldat cu deteriorarea unui pilon de electricitate care aparține unui agent economic, polițistul ar fi pretins 800 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor responsabili din cadrul IP Cimișlia, pe care i-ar putea determina să nu informeze agentul economic despre dauna cauzată de șofer.

Urmare a acțiunilor realizate, bănuitul a fost reținut în adiacentul IP Cimișlia, imediat după transmiterea mijloacelor bănești estorcate. Acesta a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Cahul.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de instanța de judecată.