Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ceremonia de absolvire a promoției a 27-a a Academiei ,,Ștefan cel Mare”

Secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci, a participat astăzi 23 iulie curent, la evenimentul de înmânare a diplomelor de studii pentru tinerii absolvenți, care sunt a 27-a promoție a Academiei ,,Ștefan cel Mare” a MAI.

 

În discursul său, domnul secretar de stat a felicitat absolvenții cu acest eveniment important, care marchează începutul unei noi etape în cariera acestora.

Precizare MAI

Ministerul Afacerilor Interne vine cu o precizare în urma unor apariții în presă, precum că în aceste zile s-ar face un număr mare de numiri în anumite funcții a angajaților MAI.

 

În acest sens, MAI menționează că această informație nu este una veridică. Mai mult ca atât, în cadrul Ministerului se muncește în continuare în folosul cetățeanului și conform legii.

 

Ajutor umanitar pentru veteranii MAI din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova

Secretarul de stat al MAI, Cornel Lebedinschi a participat ieri 15 iulie 2021, la evenimentul organizat de Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, consacrat Zilei Democrației și Uniunii Naționale.

 

Astfel, MAI participă al doilea an consecutiv la comemorarea evenimentelor petrecute în Republica Turcia la 15 iulie 2016, în care 251 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 2 mii au fost rănite.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie și a Violenței în Bază de Gen - creat cu suportul SUA

Secretarul de stat al MAI, Cornel Lebedinschi și Directorul Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii a Ambasadei SUA, Brett Rose au participat astăzi, 12 iulie, la ceremonia de aprobare a proiectului de reconstrucție a obiectivului ce va găzdui Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie și a Violenței în Bază de Gen.

 

Absolvirea cursului de formare inițială a subofițerilor de poliție debutanți, promoția a 8-a

Formarea profesională continuă a angajaților MAI, este o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne, spre care se aspiră în fiecare zi de serviciu. Astfel, ieri 8 iulie curent, un grup de 67 polițiști au absolvit cursul de formare inițială a subofițerilor de poliție debutanți, aceștia fiind a 8-a promoție, instruiți în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicare a legii.

 

Atacarea angajaților MAI este inadmisibilă, mai mult ca atât, agresorii vor fi sancționați penal conform legislației în vigoare!

Ministerul Afacerilor Interne condamnă comportamentul agresiv al reprezentanților Partidului Politic AUR în cadrul acțiunilor din Piața Marii Adunări Naționale în data de 4 iulie 2021, când un participant la acțiunea neautorizată a acestei formațiuni a atacat un angajat MAI. 

 

Abonează-te la