Mergi la conţinutul principal

Inaugurarea Sectorului de poliție nr.1 din orașul Edineț

 

Polițiștii zi de zi activează în comunitate și pentru cetățeni. Infrastructura sectoarelor de poliție învechită, sediile aflate în locuri ascunse de ochii cetățenilor și dotarea necorespunzătoare, făceau dificil dialogul cu comunitatea. Faptul cum arată Poliția, uniforma, dotarea, sediile indică direct și la calitatea serviciilor care vor fi prestate. Grija față de cetățeni, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și prestarea serviciilor calitative în comunitate sunt unele din obiective de bază ale Poliție, care se află într-un proces continuu de modernizare în corespundere cu cele mai bune practici europene și internaționale.

 

În acest context, în orașul Edineț a fost inaugurat Sectorul de poliție nr.1, care a fost renovat capital cu suportul Uniunii Europene. La eveniment au participat ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, șeful delegației UE, Janis Mazeiks, precum și șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. 

 

„Sectorul de poliție numărul 1, va aduce angajații mai aproape de oameni, integrând noul concept de modernizarea a MAI – comunitatea înainte de toate pentru polițiști. Pentru a realiza acest lucru, foarte important este suportul partenerilor de dezvoltare europeni care ne-au ajutat să ridicăm acest sector de poliție. Le mulțumim și sperăm să continuăm astfel de proiecte prin care partenerii ne sprijină să fim mai alături de oameni.” a menționat ministrul afacerilor interne, Ana Revenco.

 

„Renovarea sectorului de poliție din Edineț este un exemplu al abordării noastre integrate și al sprijinului continuu acordat Republicii Moldova. Importanța unui serviciu de poliție profesionist, de încredere, care asigură securitatea pentru toți este crucială. Recunoaștem provocările cu care s-a confruntat Republica Moldova în acest proces de reformă a poliției. Orice schimbare organizațională necesită răbdare, perseverență, curaj, iar voi toți ați demonstrat acest lucru. Sunt convins că, împreună, pe parcursul acestui proces, am creat împreună o moștenire pozitivă în domeniul reformei poliției. Uniunea Europeană, în calitate de principal donator al Republicii Moldova, va continua să sprijine țara pentru a depăși provocările fără precedent cu care se confruntă, inclusiv în domeniul securității.”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

 

„De azi, beneficiind de acest sediu modern, luminos, aflat în loc vizibil și ușor accesibil, suntem în așteptarea unei deschideri și comunicări directe cu fiecare cetățean, cărui Poliția îi va oferi un sprijin deplin, manifestând grijă, înțelegere și profesionalism în rezolvarea problemelor. Cetățenii sunt așteptați să vină inclusiv cu un sfat, cu propuneri sau informații utile pentru a îmbunătăți climatul de siguranță în comunitate.” a specificat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. 

 

În Sectorul de Poliție nr.1 vor activa 8 angajați, care vor deservi 3 localități din cadrul Primăriei Edineț (Edineț, Alexandreni și Gordineștii Noi), cu circa 20.000 cetățeni. Sediul reprezintă o construcție modulară, care oferă o mai largă transparență în activitate și a fost constituit conform unei viziuni unice. Acesta dispune de birouri de serviciu, inclusiv de tip „spațiu deschis”, o sală de ședință, un birou de audiere în condiții confidențiale, comodități pentru angajați și vizitatori.

 

Spațiul de muncă va oferi cetățenilor un climat prietenos, aspect atractiv, ambianță deschisă, acces ușor pentru toate categoriile de persoane, iar angajații vor oferi servicii polițienești în timp util și în mod calitativ. 

 

Menționăm că, Sectorul de poliție a fost renovat în cadrul realizării obiectivelor Suportului bugetar al UE pentru Reforma Poliției, pe acțiunea “Implementarea Conceptului de activitate polițienească comunitară”. Suma totală constituie circa 3,1 milioane lei.