Mergi la conţinutul principal

Instruiri anticorupție pentru conducătorii de nivel mediul din cadrul subdiviziunilor administrativ teritoriale ale MAI

În perioada 18 octombrie – 1 noiembrie 2022, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au desfășurat o serie de instruiri în domeniul integrității pentru conducătorii de nivel mediul din cadrul MAI.

În cadrul instruirilor care au avut loc în mun. Chișinău, Bălți și mun. Cahul, au participat  69 angajați, din cadrul subdiviziunilor administrativ teritoriale ale MAI.

În calitate de invitați la eveniment au participat reprezentantul Centrului Naţional Anticorupţie, dl Ion Pruteanu, precum și reprezentantul Autorității Naționale de Integritate, dl Viorel Sochircă.

Totodată, în cadrul ședințelor de instruire au fost puse în discuție tematicile ce vizează rolul managerului în asigurarea integrității profesionale în rândul subalternilor, influența necorespunzătoare, precum și procedura de verificare și control al averilor și intereselor personale, al regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor în privința funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI.

SPIA încurajează denunțarea manifestărilor de corupție și influențelor necorespunzătoare, promovarea conceptului toleranţei zero față de fenomenul corupţiei și promovarea liniei specializate anticorupție a MAI „1520”.