Mergi la conţinutul principal

Intensificarea relațiilor de cooperare între MAI și Ambasada SUA la Chișinău

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne a avut astăzi o întrevedere cu Laura Hruby, șefa adjunctă a misiunii Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

Interlocutoarele au discutat proiectele în curs de realizare și cele de viitor menite să asigure o mai bună funcționalitate a activităților MAI, în domenii precum: digitalizare și tehnologii informaționale, managementul frontierelor, gestionarea migrației și alte domenii specifice sistemul afacerilor interne. 

 

Doamna ministru a mulțumit doamnei Hruby pentru asistența semnificativă oferită de către SUA instituției pe care o conduce în procesul reformelor desfășurate, exprimându-și dorința de a intensifica relațiile de colaborare. „Consolidarea parteneriatului moldo-american este un obiectiv important pentru noi - astfel vom putea accelera schimbările în domeniile de activitate pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor,” a menționat doamna Revenco.

 

O direcție importantă în acest sens este creșterea capacităților MAI de a oferi sprijin altor țări în situații de urgență - așa cum au făcut salvatorii moldoveni reveniți de curând din Grecia, unde au participat cu succes la lupta cu incendiile de pădure.