Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Tabără de vară pentru copiii funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI, organizată de SPIA

 

30 de copii ai funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, vor participa, în perioada 28 iunie – 09 iulie, curent, la tabăra online „#MAI buni pentru dreptate și integritateˮ, organizată de Serviciul protecție internă și anticorupție.

Beneficiarii școlii de vară vor fi instruiți de către reprezentanți ai Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC), Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Serviciul tehnologii informaționale (STI) și Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP).

 La fel, participanții vor efectua vizite în unele autorități administrative ale MAI, în cadrul cărora vor fi familiarizați cu activitatea funcționarilor publici cu statut special, condițiile de muncă, provocările și facilitățile meseriei.

Prezent la evenimentul de lansare a taberei, Ion Mămăligă, șef al SPIA, a menționat: „Importanța acestui eveniment este reflectată în prioritățile SPIA, prin proiectele sale de educație anticorupție, cultivarea intoleranței fața de fenomenul corupției și consolidarea culturii de integritate. În cadrul taberei de vară se vor desfășura o varietate de activități și, chiar dacă va avea loc într-un format diferit, va îndemn să fiți activi pentru a afla cât mai multe informații despre instrumentele de prevenire și combatere a corupției, dar și despre cum pot tinerii să schimbe lucrurile prin implicare și dedicație”. 

Scopul acestui proiect este consolidarea culturii integrității în rândul tinerilor, prin prisma unor modele interactive, promovarea spiritului de integritate, a comportamentului etic în societate, orientarea spre alegerea profesiei de funcționar MAI și conștientizarea riscurilor la care se expun părinții participanților în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Participanții vor afla cum se manifestă corupția, cine este responsabil de prevenirea și combaterea ei, precum și care sunt consecințele și costurile sociale ale acestui fenomen.