Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Nu acceptăm corupția în Poliție

În perioada octombrie-noiembrie curent, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) desfășoară instruiri în domeniul integrității cu participarea funcționarilor din cadrul Inspectoratului Național pentru Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție.

Astfel, programul instruirilor are scopul de consolidare a climatului integrității în cadrul subdiviziunilor MAI și include informații despre integritatea personală și instituțională, prevenirea corupției, asigurarea integrității instituționale și procedura de denunțare. 

În acest context, 120 de subofițeri și ofițeri din 3 zone ale Republicii Moldova vor fi instruiți în perioada de referință.

De menționat este faptul că, instruirile sunt desfășurate în conformitate cu planul de integritate al IGP și cu suportul metodico-practic al SPIA.

SPIA precizează că are misiunea de coordonare și desfășoară activități de prevenire și combatere a manifestărilor de corupție la nivelul sistemului administrativ al MAI, precum și controlează și evaluează realizarea acestora.