Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Instruirea angajaților MAI sub egida DCAF

În perioada 02 - 05 iulie, 2019, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), cu suportul  Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate (DCAF), desfășoară  un curs de instruire în domeniul integrității poliției, la care participă angajați din cadrul instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).  

Seminarul care este moderat de reprezentanți din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC) și Inspectoratului național de patrulare (INP) a debutat cu prezentarea formatorilor, agenda sesiunii, a modulelor de studiu și a participanților. Ulterior, au fost aduse la cunoștința participanților obiectivele propuse și anume familiarizarea cu noțiunea, și importanța integrității în cadrul sistemului afacerilor interne, schimbul de opinii și experiență.

 În cadrul evenimentului au fost puse în discuție tematicile ce vizează egalitatea de gen, nedescriminarea și integritatea în cadrul Poliției, precum și responsabilitatea, valorile și atitudinea Poliției.

 De asemea, formatorii au menționat  despre, integritatea și activitatea democratică a Poliției, precum și supravegherea colegială și denunțul abaterilor de conduită. 

Pe lângă partea didactică și suportul teoretic, ședința a cuprins și sesiuni întrebări/răspunsuri în cadrul cărora angajații MAI au adresat întrebări și și-au exprimat opiniile cu privire la temele abordate.

Menționăm că SPIA pune un accent deosebit pe segmentul prevenirii acțiunilor de corupție și cele conexe corupției și promovarea spiritului de integritate în scopul ridicării nivelului de siguranță și încredere a societății în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.