Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Cursuri de instruire în domeniul Integrității Poliției organizate sub auspiciul Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate

În perioada 24-28 iunie 2019, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate (DCAF), se desfășoară cursul de instruire pentru evaluatori/facilitatori.

Evenimentul a debutat cu discursul  conducerii SPIA, care a salutat participanții la cursul de instruire și a reiterat importanța dezvoltării profesionale, și implicarea fiecărui angajat MAI în procesul de eradicare a corupției, prin intoleranța categorică față de acest fenomen. 

 Cursul este coordonat și pus în aplicare de către experții internaționali Paulo Costa și Caron Margaux, și moderat de reprezentați  din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA),  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Inspectoratului național de patrulare (INP).

În cadrul proiectului participanții sunt instruiți în domeniul elaborării, organizării și prezentării unui plan-pilot cu privire la Integritatea Poliției, bazându-se atât pe experiența organizatorilor, cât și pe practica internațională în acest domeniu.

 În acest context, cursurile de instruire sunt axate pe libertatea de exprimare, metode optime de transmitere a informației și capacitatea de a asculta și a fi ascultat, în vederea consolidării competențelor, cunoștințelor și aptitudinilor legate de activitatea de serviciu a fiecărui participant.

 Totodată, în perioada 02 – 04 iulie 2019, formatorii facilitatori vor avea posibilitatea să preia rolul de formatori, cu scopul de a transmite sau de a preda strategiile elaborate în contextul Integrității Poliției, bazate pe diverse obiective.