Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Angajați ai instituțiilor MAI, instruiți în domeniul eticii și integrității profesinale

Un nou stagiu de formare, la care participă angajații MAI, a fost demarat de către SPIA, în perioada 14 - 15 martie 2019. 


La deschiderea acestui eveniment a participat șeful SPIA, Anatolie Postică, care a subliniat importanţa acestei iniţiative, menţionând că promovarea unui comportament etic şi integru în instituțiile din care fac parte participanții, este o condiţie esenţială pentru îmbunătățirea serviciilor publice prestate de către MAI. 
 

Participanții sunt instruiți de către facilitatorii din cadrul SPIA și IGPF, fiind informaţi  despre factorii care determină individul să manifeste un comportament integru în activitățile pe care le desfășoară, metodele de prevenire a încălcărilor și abaterilor legale și disciplinare, precum și despre necesitatea diseminării informațiilor eronate și îmbunătățirea capacităților de comunicare.

Activitatea de formare abordează problematica eticii și integrității utilizând metode nonformale și interactive, exerciţii individuale şi de grup, prezentări tematice, toate concentrate pe mesaje motivaționale având în vedere activitatea participanților.