Mergi la conţinutul principal
  • Clear

6 mai – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruință

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, pe care creștinii ortodocși de rit vechi îl sărbătoresc astăzi, este Ocrotitorul spiritual al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne.

Fiind înrolat în armata romană, Sfântul Gheorghe s-a evidențiat prin fapte de vitejie și eroism. Astfel, a fost preluat ca simbol și călăuză în luptele pentru menținerea integrității teritoriale.

Simbol al luptei și biruinței, al cavalerismului până la sacrificiu și al creștinismului, Sfântul Gheorghe este blazonat pe stema SPIA.

Cu această ocazie, ofițerii SPIA au participat la slujba de sănătate la Mănăstirea Ciuflea care are activitate pastorală în Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, de menționat este că, în această zi, este celebrat Hramului entității BPDS „Fulger”. Conducerea SPIA a participat la ceremonia religioasă și au exprimat urările de bine și gratitudinea cu referire la serviciul profesionist exercitat de către efectivul BPDS „Fulger”.

În acest context, SPIA Vă urează ca Sfântul Gheorghe să vă călăuzească activitatea, să vă ocrotească și să vă motiveze în realizarea misiunilor de serviciu cu demnitate și patriotism desăvârșit!

La mulți ani binecuvântați!