Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Vizita oficială a delegației Statului Qatar la MAI

Astăzi, 12 aprilie 2017 ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a avut o întrevedere cu delegația Statului Qatar și Ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, E.S. Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Maliki.

 

În cadrul ședinței părțile au discutat despre dezvoltarea cooperării bilaterale, extinderea parteneriatului durabil şi identificarea noilor priorităţi de cooperare, în domenii prioritare pentru MAI al RM, cum ar fi: consolidarea capacităților în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, analizei informațiilor şi combaterii terorismului, preluarea experienţei părţii qatareze şi transferul de know-how privind crearea Centrului de instruire pentru organele de drept ale MAI, împărtășirea și fortificarea capacităților instituționale în vederea sporirii securității la aeroport și identificarea proiectelor comune de asistență și cooperare care să genereze rezultate consolidate.

 

Totodată, pe parcursul întrevederii, a fost făcută o scurtă retrospectivă a realizărilor și evoluțiilor MAI din ultimii ani, înregistrate inclusiv  prin colaborarea cu Statul Qatar, începând cu semnarea Scrisorii de Intenție între state, la Doha, în 2005, până la trening-urile la care au participat angajații Poliției din Moldova în Qatar, unde au avut posibilitatea să prea bune practici de la poliția qatareză întru îmbunătățirea capacităților funcționale și asigurarea securității statului Republicii Moldova.

 

În acest context, ministrul Alexandru Jizdan a menționat importanța dialogului moldo-qatarez, în special în contextul colaborării pe segmentul afacerilor interne.

 

„Apreciem înalt rolul Ambasadei Statului Qatar în RM și parteneriatul stabil care generează doar beneficii pentru țara noastră și permite Ministerului Afacerilor Interne să devină o instituţie modernă, orientată spre acordarea serviciilor de calitate în beneficiul cetăţenilor. Îmi exprim încrederea că totalitatea bunelor practici şi experienţele statului Qatar vor deveni  un  indice de performanţă pentru Republica Moldova pe segmentele ce ţin de domeniul afacerilor interne, a specificat ministrul Alexandru Jizdan.

 

Astfel, Ambasadorul Qatarului a afirmat dorinţa de  consolidare a unui parteneriat durabil, iar cooperarea între cele doua state să impulsioneze noi performanțe pe segmentul afacerilor interne.