Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Trupele de Carabinieri la cea de-a 27-a aniversare de la creare

Astăzi, 12 decembrie 2018, a avut loc evenimentul dedicat cele de a 27-a aniversări de la crearea Trupelor de Carabinieri ale MAI, care a început cu depuneri de flori la Monumentul carabinierilor căzuți la datorie.

 

La ceremonia oficială au fost prezenți: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Valeria Biagiotti, reprezentanți ai Armei dei Carabinieri din Italia, atașați militari din cadrul misiunilor diplomatice, veterani și conducători ai subdiviziunilor MAI.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adresat un mesaj de felicitare carabinierilor, menționând despre evenimentele și schimbările prin care a trecut această structură timp de 27 de ani, despre veteranii care au pus temelia, dar și despre actualii angajați care prin contribuția zilnică fac echipa carabinierilor tot mai eficientă și mai puternică.

 

„Trupele de carabinieri pe parcursul acestor ani au dovedit că pot apăra Patria, au dat dovadă de bărbăție, profesionalism și devotament în exercitarea misiunilor de asigurare a ordinii publice. Apreciez efortul pe care îl depune întregul efectiv al Trupelor de Carabinieri în fiecare zi și îmi exprim respectul și recunoștința pentru veteranii noștri, ce au contribuit la educarea mai multor generații de militari care au grijă de liniștea și securitatea oamenilor din țara noastră”, a menționat în mesajul său de felicitare, Ministrul Afacerilor Interne.

 

Astfel, pentru îndeplinirea conștiincioasă a atribuțiilor funcționale, devotament și bărbăție manifestate în timpul executării misiunilor de serviciu, carabinierii au fost menționați de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan cu diplome ale Guvernului Republicii Moldova și distincții ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Ulterior, în cadrul evenimentului a fost inaugurat căminul de pe teritoriul Unității Militare 1001, care a fost recent renovat, iar angajații au primit cheile de la noile locuințe de serviciu.

 

Menționăm că tot astăzi a intrat în vigoare Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri, astfel, angajații instituției au o atribuție nouă, cea de constatare a contravențiilor din domeniul menținerii ordinii publice. Trupele de Carabinieri au fost formate la 12 decembrie 1991 și constituie principala instituție specializată în apărarea obiectivelor și misiunilor diplomatice, care participă la gestionarea ordinii publice.