Mergi la conţinutul principal

Trei obiective au fost date în exploatare pentru dezvoltarea modului sănătos de viață

 

Astăzi, 1 noiembrie 2019, pe teritoriul blocului de studii al Academiei ”Ștefan cel Mare”, ce se află pe strada Sf. Vineri, 7, au fost date în exploatare 3 obiective pentru dezvoltarea modului sănătos de viață al efectivului MAI. 
La eveniment a fost prezent Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan, rectorul interimar al Academiei ”Ștefan cel Mare”, Dinu Ostavciuc, Secretarul general al Federației Moldovenești din Moldova, Nicolai Cebotari, reprezentanții  autorităților administrative și instituțiilor din subordinea MAI, precum și studenții Academiei. În acest sens conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” în comun cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi Federaţia Moldovenească de Fotbal şi-au mobilizat eforturile pe dimensiunea dezvoltării bazei tehnico-materiale şi de infrastructură a unicii instituţii de învăţământ superior din cadrul sistemului de interne.
Astfel, a fost edificat un teren de fotbal în are liber, construit în limitele standardelor recunoscute, prin utilizarea tehnologiilor moderne și a materialelor de calitate. La fel, a fost amenajat și teritoriul adiacent terenului de fotbal cu proiectarea pistei de alergări, reabilitarea parcului și a căilor de acces. De asemenea, a fost renovată sala sportivă în complex cu 2 vestiare cu câte un bloc sanitar, fiecare. Totodată a fost reparată și reconstruită o bucătărie-sufragerie, dotată cu mobilier și tehnică electrocasnică modernă. 
Anume prin consolidarea capacităţilor de colaborare şi cu implicarea efectivului din subordine, a partenerilor de proiect, precum şi a oamenilor de bună credinţă, s-a reuşit debutarea lucrărilor de reconfigurare şi reabilitare a edificiilor, obiectivelor şi teritoriilor blocurilor Academiei.