Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război

La data de 27 noiembrie 2018, a avut loc Ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, la care au participat reprezentanți din toate autoritățile publice centrale și președinți ai organizațiilor de veterani.

 

În cadrul ședinței de lucru au fost trecute în revistă realizările obținute de grupurile sectoriale formate din reprezentanți din toate ministerele și acțiunile focusate pe: serviciile medicale oferite veteranilor, indemnizațiile unice, protecția socială, accesul la transport public gratuit și alte servicii care au menirea de a oferi suport acestor categorii de cetățeni.

 

Acordarea dreptului la bilet sanatorial de tip „însoțitor” persoanelor cu dezabilități severe de pe urma războiului, eliminarea restricțiilor legislative cu privire la stabilirea calității de membru al familiei persoanelor căzute pe câmpul de luptă, precum și acordarea dreptului necondiționat de a primi îndemnizația nominală de 500 de lei părinților persoanelor decorate post-mortem cu Ordinul Republicii și Ordinul „Ștefan cel Mare”, au fost doar câteva din subiectele abordate.

 

Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan care este și președintele acestui Consiliu a reiterat despre efortul depus de Ministerul Afacerilor Interne la consolidarea relațiilor cu veteranii, despre rezultatele obținute cu suportul Guvernului și al ministerelor de resort, care în această perioadă au identificat soluții care oferă veteranilor condiții sociale și medicale mai bune.

 

Menționăm că, Consiliul național pentru problemele veteranilor de război și familiilor acestora a fost instituit prin Hotărâre de Guvern și are menirea de a îmbunătăți protecția socială a veteranilor de război din țara noastră și a membrilor familiilor lor. Acesta este un organ colegial consultativ, cu scopul de a coordona politicile de stat, programele, planurile și acțiunile de protecție socială a participanților la conflicte armate.