Mergi la conţinutul principal

"Să facem din IGSU un Centru de Excelență regional în prevenire și reacționare în caz de dezastre”

 

La întâlnirea avută astăzi cu echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco și-a exprimat susținerea și încrederea pe care o are în angajații IGSU. 


”Port un respect deosebit pentru Dumneavoastră, stimați salvatori și pompieri din Republica Moldova și voi fi alături pentru a vă ajuta și a vă susține în misiunile dificile pe care le aveți întru salvarea vieților omenești”, a spus Ministrul.


Ana Revenco a menționat obiectivul de bază de care trebuie să țină cont angajații instituției  în exercitarea atribuțiilor de serviciu și anume creșterea încrederii cetățenilor în serviciile prestate de către angajații din această nobilă profesie. Mai mult, oficialul a menționat indicatorii de calitate după care va aprecia activitatea efectivului, printre care se regăsesc integritatea umană, autodisciplina, colegialitatea, finalitatea acțiunilor și sarcinilor trasate dar și sentimentul de siguranță al  cetățenilor. 


Ministrul Afacerilor Interne este convins că IGSU va putea deveni un Centru de Excelență regional în prevenire și reacționare în caz de dezastre. 


Tot în cadrul ședinței Ana Revenco l-a prezentat  efectivului Inspectoratului pe Alexandru Oprea în calitatea sa de Secretar de stat al MAI. Oficialul a activat peste 20 ani în cadrul sistemului protecției civile, fiind parte a marii familii IGSU.