Mergi la conţinutul principal

Negocieri asupra prevederilor proiectului Acordului dintre Guvernul RM și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere

 

La data de 12 octombrie 2021, Secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu a avut o ședință de lucru cu delegația Republicii Federale Germane, condusă de Guido Zielke.


La întrevedere au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului Național de Securitate Publică, Agenției Servicii Publice.


Scopul întrunirii a fost negocierea prevederilor proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere.


Discuțiile au fost axate pe măsurile viitorului Acord, cât și pe aspectele referitoare la legislația ambelor state cu privire la eliberarea permiselor de conducere, activitatea școlilor auto, siguranța traficului rutier.


Menționăm, în luna august curent, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre RM și Germania privind conversiunea permiselor de conducere.