Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia

În contextul vizitei oficiale la Chișinău a domnului Brock Bierman, adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, la 9 iulie curent a fost primit de Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne.
Viceprim-ministrul Năstase a subliniat că Republica Moldova atribuie o mare importanţă relaţiilor bilaterale cu Statele Unite și mizează pe buna cooperare în vederea suportului pentru procesele democratice din ţară. Totodată, a apreciat generozitatea Guvernului SUA, manifestată prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), de majorare a finanțării pentru guvernarea democratică şi creşterea economică a Republicii Moldova cu 29 de milioane de dolari, scrisoarea de implementare fiind semnată la 8 iulie. 
Oficialul moldovean a menționat că asistenţa valoroasă oferită prin intermediul USAID vine să asigure dezvoltarea unor instituții funcționale în beneficiul cetățeanului și reclădirea statului de drept, contribuind substanţial la reluarea parcursului european al țării.
Partea americană a transmis un mesaj ferm de sprijin pentru eforturile Guvernului de combatere a corupției, edificare a statului de drept, consolidare a instituțiilor și asigurare a securității energetice. Totodată, a subliniat și rolul implicării diasporei în promovarea valorilor democratice din Moldova, menționînd că așteptările și speranțele oamenilor sunt foarte mari față de actuala guvernare.
Cei doi demnitari au reiterat în final importanța parteneriatului moldo-american, bazat pe valori comune și înțelegere reciprocă.