Mergi la conţinutul principal
  • Clear

MAI a semnat un Acord de colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove

Luni, 19 noiembrie 2018, a fost semnat Acordul de colaborare între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Ministerul Afacerilor Interne. Documentul a fost semnat de către ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova și Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

 

La eveniment au mai participat: Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, preoți militari și conducători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Acordul de colaborare a fost încheiat în temeiul art. 31 din Constituția Republicii Moldova și are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Desfășurarea activităților de asistență religioasă menită să satisfacă cerințele religioase ale instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne și să contribuie la educația moral-spirituală a acestora.

 

Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit Mitropolitului și clericilor pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite.

 

La rândul său, ÎPS Mitropolit Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, mulțumindu-i ministrului Alexandru Jizdan, pentru implicarea activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și a susținerii permanente a inițiativelor venite din partea slujitorilor Mitropoliei Moldovei.

 

Semnarea acestui Acord va consolida colaborarea existentă între cele două instituții și va contribui la realizarea unor proiecte comune, în beneficiul societății.