Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevederea Viceprim-ministrului, ministrului afacerilor interne cu șeful Misiunii Statului Qatar în Republica Moldova

Ieri, 5 august 2019, ministrul de interne, Andrei Năstase, a avut o întrevedere de lucru cu șeful Misiunii Statului Qatar în Republica Moldova, E.S. dl Hamad Rashid Al-Athba.

Reuniunea se înscrie în agenda domnului ministru de a consolida capacitățile instituționale, prin relansarea dialogului cu partenerii externi.

În debutul întrevederii dl Năstase a trecut în revistă acțiunile realizate pe plan bilateral, importanța vizitelor reciproce ale angajaților Ministerelor de Interne ale celor două state, precum și a menționat importanța dinamizării relațiilor și trecerea la un alt nivel de dialog.

Totodată, domnia sa a punctat elementele care necesită sprijin din partea autorităților qatareze. Dl Al-Athba a adus mulțumiri pentru primirea delegațiilor qatareze, precum și pentru interesul autorităților de aprofundare a parteneriatului existent în domeniul afacerilor interne. Oficialul a subliniat susținerea pentru Guvernul Republicii Moldova în eforturile sale de a stabili parteneriate cu diferite state ale lumii.

Totodată, oficialul qatarez a reiterat importanța asigurării unui dialog deschis în domeniul vizelor în baza principiului reciprocității pentru cetățenii celor două state.

Ministrul Năstase a menționat interesul în diversificarea cooperării și preluarea experienței qatareze în diferite domenii ale afacerilor interne, astfel încît să fie asigurat un climat prielnic investițiilor în diferite sectoare.

Interlocutorii s-au arătat deschiși spre promovarea unui dialog bazat pe comunicare și interacțiune care să aducă efecte imediate relațiilor bilaterale existente.