Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevederea de lucru a ministrului Andrei Năstase și delegația niponă, privind dotarea tehnico-materială a IGSU cu 32 autospeciale de intervenţie

Astăzi, 24 iulie curent, în contextul vizitei de lucru în Republica Moldova a reprezentanților Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), a avut loc întâlnirea între ministrul Andrei Năstase și delegația niponă, condusă de Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova E.S. Masanobu Yoshii.

 

Obiectivul vizitei este reconfirmarea priorităților de finanţare oferite de partea niponă în contextul proiectelor anterior propuse spre finanțare de autoritățile moldovenești, în special a proiectului pentru modernizarea tehnică a unităţilor de salvatori şi pompieri al Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe modernizarea prin dotarea tehnico-materială a IGSU cu circa 32 autospeciale de intervenţie.

 

Dl Năstase a subliniat despre importanța sprijinului nipon în reformarea autorităților de drept precum şi necesitatea investiţiilor japoneze în domeniile aferente afacerilor interne, în special prin prisma Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 și reformei Trupelor de Carabinieri, menționînd în acest sens angajamentele asumate față de cetățeni.

 

Ambasadorul nipon a reiterat sprijinul pentru Guvernul condus de Prim-ministrul Maia Sandu, subliniind că prioritățile Japoniei în raport cu Republica Moldova rămân neschimbate, și anume supremația legii, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții a cetățenilor acestei țări.

 

De asemenea, E.S. Masanobu Yoshii a dat asigurări de susținere a autorităților naționale în conjugarea eforturilor în beneficiul cetățeanului, iar proiectul propus pentru IGSU vine să asigure direct acest lucru. În această ordin de de idei, Ambasadorul nipon a adus la cunoștință că Guvernul Japoniei urmează să facă un studiu de fezabilitate în acest sens, care va oferi o situație per ansamblu și va defini necesitățile existente pentru modernizarea parcului auto al IGSU.

 

În final, ambele părți s-au arătat deschise spre promovarea unui dialog bazat pe comunicare care să aducă efecte imediate ale relațiilor bilaterale.