Mergi la conţinutul principal

Intensificarea relațiilor de cooperare moldo-italiene

 

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei E.S. Lorenzo Tomassoni. 


Discuțiile s-au axat pe progresele obținute în domeniul afacerilor interne precum și priorităților actuale în vederea intensificării relațiilor bilaterale pe cooperare polițienească, prin acțiuni menite să prevină și să combată traficul de ființe umane, droguri, criminalitatea transfrontalieră, criminalitatea organizată, crimele cibernetice etc.


Ministrul a adus aprecieri pentru sprijinul consistent al Republicii Italiene în procesul de reformare a carabinierilor, menționând importanța instruirilor oferite și impactul acestora pentru pilonul de ordine și securitate publică. 


Totodată, Ana Revenco și-a exprimat speranța în continuarea sprijinirii eforturilor MAI prin proiecte dedicate ale UE privind acordarea asistenței în îmbunătățirea cooperării în domeniul prevenirii și combaterii traficului ilegal de droguri și substanțe psihotrope.


Ambasadorul a punctat obiectivele pe termen scurt și mediu a autorităților italiene, subliniind interesul de organizare a unor vizite reciproce la nivel înalt, instruirea angajaților MAI în structurile specializate din Italia, semnarea unui Acord bilateral de cooperare polițienească.


E.S. Lorenzo Tomassoni a asigurat disponibilitatea autorităților italiene privind dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale în domenii de interes comun inclusiv prin inițiative imediate în beneficiul cetățenilor.