Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Efectivul MAI este mobilizat la 100% pentru a fi implicat în activitățile de prevenire a răspândirii pandemiei COVID 19

„Efectivul Ministerului Afacerilor Interne continuă să fie mobilizat în totalitate pentru activitățile de prevenire a răspândirii pandemiei COVID 19, dar fără a afecta activitățile operative de bază ale ministerului”, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, în cadrul unei întrevederi operative cu Șefii Inspectoratelor Generale ale MAI după ședința Comisia Situații Excepționale. În același timp, ministrul  de interne a adus mulțumiri efectivului pentru implicarea în menținerea ordinii publice, prevenirea accidentelor rutiere și lupta cu criminalitatea.  

 

“Este vital să ne consolidăm pentru a face față noilor provocări ale pandemiei și să depunem toate eforturile și mijloacele, redistribuind toate forțele disponibile. După necesitate, vom solicita sprijinul Armatei Naționale pentru a intensifica patrularea și monitorizarea îndeplinirii recomandărilor în stațiile transportului, parcuri, curțile blocurilor de locuit și alte locuri publice”, a spus Pavel Voicu. Ministrul a accentuat că o atenție deosebită trebuie să fie acordată verificării, pe timp de noapte, a respectării restricțiilor în restaurante, cluburi de noapte și alte locații.

 

Ministrul Afacerilor Interne a accentuat că promovarea respectării prevederilor Comisiei pentru Situații Excepționale și subordonării la cerințele legitime ale reprezentanților MAI poate contribui esențial la stoparea răspândirii pandemiei COVID 19.

 

De la începutul pandemiei în Republica Moldova, cei peste 16 mii de angajați ai MAI s-au aflat în prima linie și au întreprins, zilnic, toate măsurile de combatere, prevenire și informare a cetățenilor  cu privire la îmbolnăvirea și răspândirea  noului tip de virus COVID-19.

 

În finalul ședinței, Ministrul Pavel Voicu , a menționat că “sunt conștient de supraefortul pe care l-a depus fiecare din colaboratorii MAI, riscurile la care se expune zilnic, dar protejarea vieților omenești este misiunea noastră, angajamentul asumat prin jurământul credinței Patriei și oamenilor”.