Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Consultări publice la MAI

Astăzi, 9 august, la Ministerul Afacerilor Interne au fost desfășurate consultări publice cu implicarea societății civile.

În cadrul acestora s-au discutat diverse teme legate de domeniul afacerilor interne, ordine publică, dar și propuneri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019 -2020.

Ședința a fost prezidată de secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, care a mulțumit societății civile pentru prezența la acest eveniment, dar și pentru interesul manifestat în abordarea subiectelor propuse.

În urma unei prezentări despre dezvoltarea instituțională, dar și a indicatorilor care urmează a fi atinși, au fost discutate aspecte ce țin de ordinea și securitatea publică, prevenirea și combaterea criminalității, gestionarea crizelor și a situațiilor de urgență, managementul integrat al frontierei de stat, dar și fluxul migrațional. Totodată, s-a discutat și despre elaborarea Strategiei de consolidare a capacităților instituționale și funcționare ale Poliției pentru anii 2021-2025, dar și extinderea principiilor activității polițienești comunitare la nivel local.

 

Consultările publice desfășurate la Ministerul Afacerilor Interne au avut drept scop asigurarea transparenței procesului decizional, dar și comunicarea cu societatea civilă pe segmente ce țin de domeniul afacerilor interne și al ordinii publice.