Mergi la conţinutul principal

Ana Revenco: Contăm pe sprijinul Uniunii Europene în reformele din cadrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, care se află la final de mandat.

 

Oficialii au discutat despre agenda de reforme pe care și-o propune conducerea sistemului afacerilor interne pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor și restabilirea sentimentul de siguranță în societate, precum și despre cooperarea cu partenerii europeni pentru realizarea acestor reforme și consolidarea capacităților angajaților și subdiviziunilor din sistem, un sistem cu un potențial enorm de dezvoltare.

 

Doamna ministru a remarcat colaborarea dinamică dintre MAI și Delegația Uniunii Europene din ultimii ani, succesul proiectelor realizate până în prezent, cu sprijin extern, și și-a exprimat speranța că instituția va avea și în continuare susținerea partenerilor europeni. „Avem nevoie de acest sprijin pentru programele de digitalizare și tehnologii Informaționale, de gestionarea migrației, de dezvoltare a capacităților în situațiile de urgență, de management al frontierelor și în alte domenii, ce vor fi realizate în sistemul afacerilor interne,” a menționat doamna Ana Revenco.

 

Ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Michalko pentru activitatea prodigioasă în timpul mandatului său din țara noastră, dar și pentru solidaritatea Uniunii Europene cu cetățenii Republicii Moldova și ajutorul oferit în lupta cu pandemia de Covid-19.

 

La rândul său, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a reconfirmat deschiderea UE de a continua sprijinirea transformărilor din cadrul MAI și racordării sistemului la standardele europene.