Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Menționarea participanților taberei de vară: „MAI buni pentru dreptate și integritate”

 

La 6 iulie 2021, în incinta MAI, a avut loc ceremonia de menționare a participanților taberei de vară cu genericul: „MAI buni pentru dreptate și integritate” organizată de SPIA.

Instruirile în cadrul taberei s-au desfășurat online, în perioada 28 iunie – 06 iulie 2021. Cei 32 de participanți din diferite localități ale Republicii Moldova au fost instruiți în domeniul integrității de către ofițerii SPIA și experți din subdiviziunile MAI.

Totodată, la 06 iulie participanții au efectuat vizite în subdiviziunile MAI (IGPF, IGSU, IGP, Academia „Ștefan cel Mareˮ), în cadrul cărora au fost familiarizați cu activitatea funcționarilor publici cu statut special, condițiile de muncă, provocările și avantajele meseriei. În contextul agendei, participanții au avut ocazia să servească prânzul ostășesc la cantina Academiei „Ștefan cel Mareˮ, au vizitat muzeul Academiei, au asistat la un master class organizat de către BPDS „Fulgerˮ.

În final, echipa de organizare au evaluat cunoștințele participanților prin intermediul unui concurs organizat pe platforma ahaslides.com.  În rezultat, 3 participanți au ocupat locuri de top în clasament și au fost premiați cu jocuri de societate sponsorizate de către Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

În cadrul ceremoniei de premiere, şeful SPIA al MAI, Ion Mămăligă, a decernat certificate de participare, diplome de apreciere și a menționat că mizează pe inițiativa tinerilor de implementa și disemina cunoștințele care au fost acumulate pe parcursul taberei.

În acest context, SPIA exprimă aprecieri și gratitudine participanților care au dat dovadă de implicare activă, interes și devotament.