Mergi la conţinutul principal

Carne de contrabandă din Transnistria

Ofiţerii secţiei „Sud” a Direcţiei prevenire şi combatere a delictelor cibernetice, informatice şi transnaţionale (DPCDCIT) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au reuşit să descopere la finele săptămânii trecute două cazuri de contrabandă cu carne din Transnistria.

Ca rezultat al unei informaţii operative angajaţii secţiei „Sud” au stopat pentru un control de specialitate un microbuz de model „VW Transporter T4”, condus de un locuitor al oraşului Anenii Noi, în vârstă de 26 de ani. După ce au percheziţionat unitatea de transport, oamenii legii au depistat circa 2 tone de carne congelată de porcină, de origine braziliană, fără careva acte de provenienţă şi în lipsa certificatelor de calitate. Astfel, în urma comercializării pe piaţa neagră a mărfii suspectul urma să obţină un venit de circa 100 000 de lei.

Audiat de poliţişti, bărbatul a relatat că a ocolit posturile vamale interne şi avea drept scop comercializarea lotului de carne la un combinat de mezeluri din raionul Anenii Noi. Ulterior, efectuând o percheziţie de specialitate la fabrica de mezeluri au fost depistate circa 4 tone de sferturi de pui şi alte produse de origine animală în lipsa actelor de provenienţă, produse în SUA.

Un alt caz de contrabandă a fost înregistrat la 2 octombrie curent în preajma localităţii Mihailovca, raionul Cimişlia. Ofiţerii secţiei “Sud” au stopat un autocamion de model „Kamaz”. La volanul maşinii se afla un bărbat, în vârstă de 36 de ani, locuitor al oraşului Comrat.

În unitatea de transport au fost depistate 4050 kg de pulpe de găină congelate, în sumă de circa 113 000 de lei, fără acte de provenienţă şi certificate de calitate.

Potrivit poliţiei, suspectul urma să obţină de la tranzacţia ilicită un profit de cel puţin 20000 de lei.

În prezent, forţele de ordine investighează cazurile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi persoanelor, implicate în activitatea ilicită.

În scopul protejării sănătăţii, oamenii legii atenţionează toţi consumatorii să cumpere alimente doar din locurile autorizate şi să verifice cu stricteţe termenul de valabilitate ale acestora.

Centrul de presă al MAI
5 octombrie 2009