Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Serviciul medical al MAI vă informează!

Conform prevederilor Ordinului MAI nr. 233 din 04.06.2021, instituțiile medico-sanitare din subordinea Serviciului medical al MAI a reluat treptat prestarea serviciilor medicale depline cu asigurarea măsurilor antiepidemice, întru asigurarea calității serviciilor medicale prestate și siguranței pacienților și personalului medical.

 

Prin act normativ intern s-a reglementat procedura de internare și triajul pacienților pentru tratament în condiții de staționar. Conform procedurii menționate nu necesită efectuarea Testului pentru detectarea virusului SARS-Cov-2 (COVID-19) persoanele care au suportat infecția cu Coronavirus de tip nou COVID-19 cu rezultat norma la Rg-control și cele vaccinate cu vaccin anti-CIVID-19. Persoanele nevaccinate și care nu au suportat infecția cu Coronavirus de tip nou COVID-19 sunt internate doar după prezentarea rezultatului negativ al Testului pentru detectarea virusului SARS-Cov-2 (COVID-19).

 

De menționat că, toate cazurile de spitalizare în cadrul Spitalului Serviciului medical al MAI unde nu este prezentat Testului pentru detectarea virusului SARS-Cov-2 (COVID-19) se asigură internarea pacienților în secția de internare cu locuri prestabilite pentru izolare și testare și tratament cu ulteriorul transfer (cu rezultat negativ) în secția curativă de profil, asigurând-se securitate personalului medical și a pacienților internați. Toate Testele pentru detectarea virusului SARS-Cov-2 (COVID-19), atât prin metoda RT-PCR, cât și teste rapide pentru funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI și pensionarii MAI sunt asigurate de stat.

 

Menționăm că, unii din cei peste 80 pacienți aflați la moment la tratament în Spitalul Serviciului medical al MAI, s-au prezentat la internare cu teste din alte instituții. Prezentarea rezultat negativ al Testului pentru detectarea virusului SARS-Cov-2 (COVID-19), confirmarea imunizării prin administrarea vaccinului anti-COVID-19, precum și suportarea anterioară a infecției cu Coronavirus de tip nou COVID-19 permite evitarea zonei de triaj cu internarea directă în secția curativă de profil.

 

La nivel de MAI au fost create 8 Centre de vaccinare pentru angajații autorităților administrative și instituțiilor din subordinea MAI, precum și altor structuri de forță cu asigurarea vaccinării cu toate tipurile de vaccin disponibile în țară.

 

Subsidiar vă informăm că la sesizarea Curții de Conturi din Rapoartele de audit pentru anii 2019 și 2020 cu privire la donații voluntare în Fondul de susținere a instituțiilor medico-sanitare ale MAI, prin Ordinul MAI nr. 273 din 29.06.2021 Fondul nominalizat a fost lichidat, cu sistarea alocațiilor.