Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ceremonia de absolvire a promoției a 27-a a Academiei ,,Ștefan cel Mare”

Secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci, a participat astăzi 23 iulie curent, la evenimentul de înmânare a diplomelor de studii pentru tinerii absolvenți, care sunt a 27-a promoție a Academiei ,,Ștefan cel Mare” a MAI.

 

În discursul său, domnul secretar de stat a felicitat absolvenții cu acest eveniment important, care marchează începutul unei noi etape în cariera acestora.

 

,,Dragi absolvenți, drumul pe care l-ați ales, spre a deveni ofițeri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, presupune o enormă responsabilitate, însă să știți că aveți toată susținerea din partea conducerii MAI. Mai mult ca atât, în funcțiile cheie de conducere veți întâlni colegii dumneavoastră din promoțiile precedente ale Academiei. Vă rămâne doar să dați dovadă de implicare, cunoștințe și abilități necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de menținere a ordinii publice și combatere a criminalității, disponibilitate de a stabili un parteneriat reciproc și avantajos cu societatea civilă, fermitate în luarea deciziilor legale, dar și devotament față de jurământul depus, ca să purtați cu demnitate epoleții de ofițer”, a menționat Sergiu Golovaci.

 

Astfel, 137 de polițiști și carabinieri, dintre care 71 fete, plini de emoții și încrezuți în forțele proprii, cu acte în regulă de astăzi sunt încadrați în echipa Ministerului Afacerilor Interne. Tinerii specialiști vor fi repartizați în cadrul subdiviziunilor MAI, în următoarele domenii de activitate: urmărire penală, expertiză judiciară, investigarea fraudelor, investigație speciale, ordine publică și securitate penitenciară.