Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Angajații INP instruiți de SPIA în domeniul prevenirii și combaterii corupției

Peste 550 de angajați din cadrul  Inspectoratului național de patrulare (INP), cu funcții de execuție au participat în perioada 13-30 mai 2019, la instruirile de pregătire și formare anticorupție organizate de către reprezentanții Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA).

Scopul acestor instruiri a fost de a informa participanții despre practicile anticorupționale aplicate la nivel ministerial și promovarea în rândul angajaților a comportamentului integru, în vederea prevenirii actelor de corupție și cele conexe corupției. 

De asemenea, în cadrul cursurilor, au fost  puse în discuție şi tematicile ce vizează răspunderea juridică pentru actele de corupție, etica și dezvoltarea profesională, integritatea profesională, asigurarea disciplinei de serviciu precum și acțiunile întreprinse de SPIA în scopul promovării în rândul angajaților a comportamentului integru.

Beneficiarii cursului de intruire au manifestat un interes sporit pentru subiectele puse în discuție adresând invitaților  întrebări de ordin profesional în cadrul sesiunii de întrebări/răspunsuri.