Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Acțiunile de prevenire a încălcărilor regulilor circulației rutiere și combatere a fenomenului de corupere activă, continuă (VIDEO)

În perioada 6-7 martie 2020, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu Inspectoratul național de patrulare (INP) au  continuat desfășurarea pe întreg teritoriul Republicii Moldova a activităților de prevenire a încălcărilor regulilor circulației rutiere,  precum și acțiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Drept rezultat al acţiunilor realizate, conducătorilor auto indisciplinați în trafic le-au fost întocmite 310 procese verbale, aplicate amenzi în sumă de 265 850 de lei și 831 puncte de penalizare.

Astfel, în această perioadă pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 15 încălcări cu implicarea funcţionarilor publici şi funcţionarilor publici cu statut special.

Totodată, un conducător auto a fost documentat în raionul Rîșcani pentru corupere activă. Acesta a propus inspectorilor de patrulare mijloace financiare în sumă de 200 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză stabilită pe sectorul respectiv de drum.

Prin urmare, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al RM “Corupere activă”, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

 SPIA îndeamnă toți participanții la trafic să dea dovadă de maximă prudență, vigilență și corectitudine. Nerespectarea prevederilor legislației în domeniul securității circulației rutiere duce spre consecințe tragice.