Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Secretarul de stat al MAI, Mariana Grama a participat la ceremonia de recepționare a primului lot umanitar destinat agricultorilor afectați de secetă

 

Secretarul de stat al MAI, Mariana Grama, a participat astăzi la evenimentul de recepționare a primului lot umanitar, care face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, oferit de Guvernul României.


La ceremonie au participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, Ambasadorul României la Chișinău, E. S. Daniel Ioniță, reprezentanți ai Președinției și membri ai Guvernului RM și României, precum și reprezentanți ai autorităților publice. 


Astfel, în cadrul evenimentului a fost oferită prima tranșă de 1200 tone de motorină Euro 5, din totalul de 6000 tone donate de Guvernul României, destinate agricultorilor afectați de seceta anului 2020. Alte 4 tranșe vor fi transportate și donate în următoarele 3 săptămâni.


În contextul parametrilor tehnici de păstrare a combustibilului în Republica Moldova, motorina va fi preluată de către Agenția Rezerve Materiale a MAI, apoi va fi repartizată producătorilor agricoli, conform calculelor din Hotărârea Guvernului nr. 27/2021, în scopul compensării parțiale a pierderilor suferite pentru roada anului 2020.


Ministerul Afacerilor Interne își exprimă înalta apreciere Guvernului României pentru suportul acordat și sprijinul necondiționat cetățenilor Republicii Moldova.