Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Salvatorii din țară au primit astăzi 24 de mașini speciale de intervenție

Astăzi, 4 ianuarie 2019, ministrul Afacerilor Interne a participat la evenimentul de repartizare a 24 de autospeciale șenilate de intervenție, achiziționate recent pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

 

Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a menționat că Republica Moldova are capacitatea umană necesară pentru intervenții, are eroi, iar dotarea tehnică este una imperativă pentru misiunile de succes. Totodată, ministrul a subliniat că prin dotarea IGSU, Guvernul ajută fiecare om din țara noastră care poate avea nevoie de ajutor în situații de criză.

 

Potrivit IGSU, tehnică nouă achiziționată va suplini baza tehnico - materială a IGSU și va fi utilizată în caz de trasee și drumuri înzăpezite, locuri greu accesibile, în caz de inundații și pentru transportarea sinistraților. Pe lângă autoturismele universale șenilate, salvatorii au primit și autocamionete.

 

Tehnica a fost repartizată în subdiviziunile din raioanele Edineț, Soroca, Orhei, Bălți, Cimișlia, Cahul, Căușeni, Ungheni, Chișinău și UTA Găgăuzia. Valoarea totală a proiectului finanțat din banii bugetului de stat este estimată la peste 17 milioane de lei.