Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Relații de colaborare cu partenerii din Italia, în domeniul prevenirii şi lichidării consecinţelor situaţiilor excepţionale

La 30 mai 2019, secretarul de stat în domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență, rezervelor materiale de stat și de mobilizare, Vitalie Bîrsan a avut o întrevedere cu delegația italiană în domeniul protecției civile din regiunea Umbria, Italia. La întrunire a fost prezentă E. S. Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei în Republica Moldova.

 

Oficialii au discutat oportunitatea inițierii unui dialog de cooperare bilaterală dintre Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile similare italiene, în domeniul prevenirii şi lichidării consecinţelor situaţiilor excepţionale.

 

Reprezentanții delegației din Italia au prezentat proiectul „INNOVA.RISKS” și alte proiecte existente în Republica Moldova în domeniul managementului integrat al riscurilor în dezvoltarea regională și și-au exprimat interesul în cooperarea cu MAI, prin intermediul unor noi proiecte în viitor.

 

Secretarul de stat a reiterat asupra importanței cooperării cu instituțiile de profil din Uniunea Europeană, prin preluarea bunelor practici în aria de prevenire a situațiilor excepționale și lichidării consecințelor acestora. La final, părțile au agreat asupra creării unui grup de lucru care va identifica și implementa proiecte și inițiative comune.