Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Poliția Națională - La datorie cu dedicație de 28 de ani (VIDEO)

Poliția Republicii Moldova celebrează 28 de ani de la formare. În acest context, astăzi, 18 decembrie 2018, ministrul Alexandru Jizdan  împreună cu echipa au depus flori la plăcile comemorative din incinta Ministerului Afacerilor Interne, la Monumentul Domnitorului ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, Monumentul ”Maica Îndurerată” și cel al ”Eroilor căzuți la datorie”, dar și la mormintele polițiștilor care și-au pierdut viața în misiuni de serviciu.

 

Totodată, ieri a avut loc un eveniment festiv dedicat Poliției Naționale, în cadrul căruia ministrul Afacerilor Interne a adus un mesaj de felicitare polițiștilor din Republica Moldova, pentru devotament, sacrificiu și efortul depus la menținerea liniștii și siguranței în societate.

 

„Timp de 28 de ani Poliția s-a schimbat semnificativ, a trecut prin diferite încercări, dar niciodată această unitate nu și-a trădat Patria și a rămas integră, dedicată și profesionistă. Vom depune tot efortul necesar pentru a îmbunătăți condițiile pentru polițiști, în așa fel încât să contribuim la schimbarea pe care toți o așteaptă”, a spus ministrul Alexandru Jizdan în mesajul de felicitare.

 

În cadrul acestei acțiuni, ofițerii din toate Inspectoratele din țară au primit distincții și grade speciale din partea MAI, dar și a altor subdiviziuni ale Ministerului, iar evenimentul a continuat cu un concert dedicat Zilei profesionale a Poliției Naționale.

 

Poliția Națională a fost creată în anul 1990 și în prezent are circa 9.000 de angajați, pentru care Ministerul Afacerilor Interne a realizat un spot dedicat cu drag la aniversare.