Mergi la conţinutul principal
  • Clear

O nouă Unitate de salvatori și pompieri va oferi mai multă securitate și protecție pentru oamenii din raionul Cahul

Astăzi, 13 mai 2019, ora 13.00, în orașul Cahul a avut loc inaugurarea Unității de salvatori și pompieri care a fost reconstruită în cadrul unui proiect susținut de Statele Unite ale Americii.

 

La ceremonie a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan, angajați ai IGSU și reprezentanți ai autorităților publice locale.

 

În cadrul evenimentului ministrul Afacerilor Interne a mulțumit partenerilor din SUA pentru investiția făcută în securitatea cetățenilor, cea pentru care pompierii și salvatorii sunt mereu la datorie, iar pentru a face față riscurilor, au nevoie de condiții de lucru și echipament corespunzător.

 

La rândul său, Ambasadorul SUA și-a exprimat deschiderea pentru continuarea colaborărilor frumoase cu Ministerul Afacerilor Interne și subdiviziunile acestuia, menționând despre faptul că susținerea financiară oferită de SUA în acest proiect nu ar fi fost suficientă pentru implementarea lui fără consolidarea eforturilor comune și implicarea autorităților din R. Moldova.

 

Menționăm că, reconstrucţia şi renovarea a fost efectuată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova, cu eforturile Comandamentului Forţelor Armate ale SUA în Europa, dar şi Oficiul de Cooperare Militară şi Ambasada SUA în Republica Moldova.

 

Pentru reconstrucţia acesteia au fost cheltuiți 7 milioane 650 mii lei, dintre care 320 mii dolari SUA din cadrul Guvernului SUA, 980 mii lei, bani oferiţi de Guvernul Republicii Moldova şi 600 mii lei din bugetul consiliului raionului Cahul.

 

Remiza reconstruită va aduce siguranţă celor peste 93 de mii de oameni, locuitori ai 43 de localităţi din raionul Cahul. Potrivit IGSU, în ultimii 10 ani au fost renovate din temelii unităţile de salvatori şi pompieri din raioanele: Bălţi, Căuşeni, Edineț, Soroca şi Cimişlia.