Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevederea viceprim-ministrului și ministrului Afacerilor Interne cu șeful Poliției din Lituania

La 9 iulie 2019 viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, l-a primit pe șeful Poliției din Republica Lituania, Linas Pernavas, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.
Discuțiile s-au axat în special pe implementarea de către Lituania în parteneriat cu Polonia a proiectului de tip twinning cu finanțare UE cu genericul „Instruire inițială și continuă a sistemului polițienesc din Republica Moldova”, în beneficiul Centrului Integrat de Pregătire pentru aplicarea legii al MAI.
Viceprim-ministrul Năstase a reiterat faptul că relațiile dintre cele două state trebuie consolidate și extinse în viitor, prin proiecte similare pe linia combaterii corupției și prevenirii criminalității transfrontaliere, pentru a putea fi prevenite pe viitor crime precum „Laundromatul rusesc” sau furtul miliardului din Republica Moldova.
Oficialul lituanian a subliniat bunele relații moldo-lituaniene în domeniul polițienesc, din punct de vedere operațional, în special prin Interpol și Europol, precum și la nivel strategic, apreciind deschiderea continuă a angajaților MAI din Republica Moldova.