Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevedere de lucru cu Șeful Delegației UE și echipa Înalților Consilieri ai UE în domeniul anticorupției și spălării banilor

La data de 9 august curent, Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a avut o întrevedere de lucru  cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova ambasadorul Peter Michalko și echipa Înalților Consilieri ai UE în domeniul anticorupției și spălării banilor. Subiectul discuțiilor s-a axat în special pe revizuirea sectorului și a competențelor anticorupție în contextul reformelor în derulare, care vor avea un impact direct asupra activității Poliției din Republica Moldova, dar și despre rolurile tuturor instituțiilor de drept în lupta împotriva corupției și a spălării banilor.

 

În cadrul întrevederii Înalții Consilieri ai UE au prezentat bunele practici din Polonia și Lituania, subliniind că fenomenele în cauză rămân a fi domenii prioritare datorită efectelor negative pe care le au asupra economiei statelor, nivelului de viață al cetățenilor dar și încrederii în activitatea organelor de aplicare a legii. Ministrul Năstase a apreciat deschiderea Înalților Consilieri precum și dialogul constant cu Delegația UE din Republica Moldova. Totodată a menționat importanța activității acestora în procesele de reforme în derulare, subliniind ca prioritare pentru Guvernul Republicii Moldova sunt măsurile de prevenire și combatere a oricărei forme de corupție și a spălării banilor, în cadrul procesului de reconstrucție a statului de drept.