Mergi la conţinutul principal

Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne: “Cooperarea moldo-polonă se va intensifica, devenind și mai eficientă”

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul de stat în cancelaria Președintelui Republicii Polonia, șeful Biroului de politici internaționale, Jakub Kumoch.


În cadrul întrunirii au fost discutate relațiile bilaterale moldo-polone în domeniul afacerilor interne, proiectele în derulare și prioritățile de viitor.
Oficialul polonez a menționat despre importanța continuării parcursului pro-european al Republicii Moldova, subliniind deschiderea în susținerea agendei de reforme și sprijin în avansarea discuțiilor pe toate domeniile în vederea dezvoltării sistemului afacerilor interne.


Ministrul Ana Revenco și-a exprimat aprecierea pentru suportul continuu acordat, accentuând interesul de a consolida și aprofunda cooperarea bilaterală prin proiecte dedicate domeniilor de combatere a criminalității organizate, corupției, managementul frontierelor, gestionarea migrației, dezvoltarea capacităților în situațiile de urgență,  etc. De asemenea, ministrul de interne a reiterat importanța aprofundării colaborării existente prin formarea personalului MAI în instituțiile de pregătire specializată din Polonia.    


Domnul Jakub Kumoch a dat asigurări de susținere a demersurilor instituționale în extinderea relațiilor de colaborare atât prin intermediul proiectelor de dezvoltare bilaterale cât și prin intermediul instrumentelor UE.