Mergi la conţinutul principal

Conducerea MAI a participat la acțiunile de comemorare a eroilor căzuți în luptele de pe platoul Coșnița

Cu fiecare an, istoria ne îndepărtează de acele tragice evenimente, dar nu îndepărtează respectul şi admiraţia faţă de eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru Patrie. Memoria lor va dăinui mereu în amintirea noastră. La 31 de ani distanță încă ne dor pierderile irecuperabile ale colegilor noștri care și-au vărsat sângele pentru a-și apăra patria.

 

Marșul Păcii, care a avut loc în satul Coșnița r-nul Dubăsari, i-a adunat astăzi pe toți cei care poartă respectul și amintirea vie a celor care și-au dat viața pentru independența și integritatea Republicii Moldova.

 

Cu această ocazie, Secretarul de Stat, Igor Trofimov, a participat astăzi la manifestarea de comemorare a eroilor căzuţi în luptele de pe platoul Coşniţa, care şi-au sacrificat viaţa în numele unui viitor mai bun şi mai luminos al țării.

 

Într-un marş de comemorare, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, polițiști și șefii autorităților administrative, alături de conducerea organizațiilor obștești ale veteranilor au depus jerbe de flori la mormintele eroilor căzuți la datorie și la Monumentul eroilor căzuți „Pentru Țară, Pentru Neam”.

 

,,Evenimentul de astăzi este deosebit, deoarece readuce printre noi numele eroilor neamului, care în martie 1992 au demonstrat întregii țări ce înseamnă dorința de a fi liberi, ne-au învățat ce înseamnă patriotismul și independența. Noi, generațiile de astăzi și cele vitoare suntem într-o mare datorie față de cei care au luptat pentru integritatea și libertatea țării”, a declarat Igor Trofimov.

 

Tot astăzi, în semn de recunoștință, sacrificiu și devotament față de țară, veteranilor de război care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței țării, în Coșnița, au fost decorați, de către conducerea MAI, cu distincții și grade speciale.