Mergi la conţinutul principal

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐬̦𝐢 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭

Secretarul de Stat, Jana Costachi, a participat la o dicuție cu reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și reprezentanții Poliției de Frontieră din Georgia.

 

În cadrul întrevederii, conducerea MAI a vorbit despre rezultatele operaționale ale Hub-ului de securitate al Uniunii Europene, dat fiind faptul că Moldova a devenit furnizor de securitate prin fortificarea centurii de siguranță la frontiera estică a Europei, în contextul războiului din țara vecină.

 

Totodată, în cadrul întrevederii au fost abordate şi subiecte ce ţin de rezultatele și obiectivele principale pe domeniile de competență, activitatea de politică externă, programe și proiecte strategice.

 

Părțile au convenit că schimbul de bune practici pe segmentul securității frontierei de stat cu colegii din structurile similare contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale ale angajaților sistemului afacerilor interne.

 

Cei prezenți au căzut de acord că țările noastre au o conlucrare bună în ceea ce privește combaterea criminalității transfrontaliere, cât și în relațiile bilaterale în drumul spre integrarea europeană.

 

La final, părțile au convenit să contribuie la implementarea proiectelor noi orientate spre beneficiul cetățenilor ambelor țări.