Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Un nou concept de extindere și modernizare a sistemului de monitorizare a traficului rutier, a fost prezentat astăzi la Guvern

Astăzi, în cadrul unei ședințe conduse de Primul ministru, Ion Chicu, a fost prezentat și examinat un nou concept de dezvoltare a sistemului de monitorizare a traficului rutier. La eveniment a participat conducerea MAI, responsabili din cadrul instituțiilor subordonate și conducerea Serviciului tehnologii informaționale, care a făcut o amplă prezentare a noului proiect elaborat.

 

Acesta presupune extinderea sistemului de supraveghere video a traficului rutier la nivel național, revederea sistemelor vechi și stabilirea gestionării lor doar de către MAI, fără implicare altor factori, dar și modernizarea celui existent în capitală. Acest fapt va permite prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere, eliminarea actelor de corupție în procesul de documentare a încălcărilor, oferind un suport instituțiilor responsabile de ordinea și liniștea publică.

 

Astfel, directorul STI al MAI, Andrian Șova a menționat că în prezent, sistemul de monitorizare a traficului rutier în mun. Chișinău cuprinde 47 de puncte de interes, în 33 de intersecții, iar acest Sistem de monitorizare propus, ar putea fi integrat într-un sistem mai complex „Oraș Sigur” (Safe City), care va aduce mai multe siguranță în stradă.

 

Acest concept include modernizarea infrastructurii existente și extinderea la nivel național în 4 etape, durata realizării este de minim 3 ani și presupune investiții de aproximativ 237 milioane lei. 

 

sursă foto: gov.md