Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ministrul Pavel Voicu a vizitat raionul Ștefan Vodă, în contextul regimului de carantină activat ieri

Comisia pentru situații excepționale a luat decizia de a plasa în regim de carantină orașul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani.

 

Astfel, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a vizitat raionul Ștefan Vodă, pentru a verifica nivelul de pregătire a serviciilor MAI care gestionează situația, capacitatea de intervenție și nivelul de respectare a măsurilor de angajați dar și de cetățeni.

 

Ministrul a comunicat cu efectivul despre importanța respectării dispozițiilor emisie de Comisia pentru situații excepționale și a implicării active în procesul de informare a cetățenilor despre riscurile infectării.

 

Totodată, ministrul s-a asigurat că toți cei implicați au la dispoziție echipamentul necesar, sunt protejați și informați corespunzător.

 

Pe teritoriul orașului activează 3 posturi fixe și 4 echipe mobile care informează oamenii despre restricțiile stabilite de autorități și asigură respectarea regimului.

 

În măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID-19 sunt implicați 50 de angajați ai Ministerului, polițiști, carabinieri, salvatori, dar și militari, dotați cu 11 unități tehnice ale MAI și 4 ale Ministerul Apărării.

 

Regimul de carantină impune autoizolarea la domiciliu a locuitorilor, astfel, acces pe teritoriul raionului au doar angajați serviciilor care asigură vitalitatea, transportatorii de medicamente, produse alimentare, funcționarii sistemului bancar și poșta.

 

Menționăm că aceste localități au fost plasate în regim de carantină, din cauza unui număr mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

Video aici.