Mergi la conţinutul principal

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco va întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde va avea întrevederi cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI)

În perioada 15-19 noiembrie 2021 Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții FBI.

 

Scopul vizitei este consolidarea cooperării moldo-americane a organelor de aplicare a legii. În cadrul vizitei în SUA vor fi organizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducerea și experți din cadrul:

- Agenției de Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării, Direcția de Inspecție la fața locului și Dezvoltare a Capacității și Programul de Angajări de Cooperare în domeniul Securității CWMD.

- Centrului Național al SUA pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

- Agenției Naționale Antidrog.

- Biroului Central Național al Statelor Unite al INTERPOL.

 

Agenda de lucru include întrevederi cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și participarea la masa rotundă în cadrul FBI.

 

Totodată, agenda include discuții bilaterale cu Secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu Dereck J. HOGAN Secretar adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice.

 

Agenda vizitei de lucru este elaborată de către Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentul de stat al SUA.

 

Vizita dată se înscrie în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistența oferită de SUA asigură consolidarea capacităților organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine și garant al securității naționale, precum și la promovarea securității regionale și internaționale. Mai mult decât atât, există o evoluţie ascendentă a dialogului bilateral, iar discuţiile punctuale purtate în cadrul întâlnirilor din perioada recentă a oficialilor celor două state au contribuit direct la crearea condiţiilor optimale pentru creșterea gradului de securutate socială a cetățenilor Republicii Moldova.