Mergi la conţinutul principal

Ministerul Afacerilor Interne a primit un lot de echipament IT oferit de E.S. Șeicul Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, Prim-ministru, Ministru de Interne al Statului Qatar

Ministerul Afacerilor Interne a primit, astăzi 10 noiembrie curent, un lot de tehnică oferită de E.S. Șeicul Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, Prim-ministru, Ministru de Interne al Statului Qatar. 


La eveniment au participat Secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu și E.S. Hamad Rashid H.M. AL-ATHBA, Ministru Plenipotențiar, Însărcinat cu Afaceri al Statului Qatar în RM.


În discursul său, Secretarul de Stat a menționat: „Rog, să îi transmiteți Excelenței Sale mesajul nostru de gratitudine! Fără îndoială, această donație subliniază prietenia stabilită între instituțiile noastre și deschiderea partenerilor din Qatar de a susține dezideratul de modernizate și digitalizare a activității structurilor ministerului. Cunosc despre Programul de guvernare digitală din Qatar și îmi propun să aprofundăm cooperarea în acest domeniu pentru a avea activități și inițiative comune pentru a face serviciul nostru mai eficient, accesibil și centrat pe cetățeni”.


Totodată, în cadrul evenimentului, Serghei Diaconu a mulțumit echipei Ambasadei Statului Qatar la Chișinău și în special domnului Ambasador pentru aportul adus în dezvoltarea dialogului de parteneriat și a înmânat scrisoarea oficială de mulțumire semnată de Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco adresată omologului său.

 
Echipamentele IT – 80 de calculatoare de oficiu și 47 de imprimante vor fi distribuite ulterior Inspectoratelor de poliție din toată țara, pentru a fi utilizate în procesul de digitalizare a activităților polițienești întru consolidarea sistemului național de ordine și securitate publică. Dotarea subdiviziunilor va permite furnizarea unor servicii mai calitative și mai rapide pentru cetățenii noștri.


Menționăm, valoarea asistenței acordate este de 100 mii Dolari SUA.