Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevederea dintre secretarul de stat Mihail Beregoi și delegația MAI al Republicii Belarus

La data de 27 martie 2019, secretarul de stat Mihail Beregoi a avut o întrevedere de lucru cu delegația oficială a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Belarus, condusă de reprezentantul MAI al Republicii Belarus în Ucraina, acreditat şi pentru Republica Moldova, generalul-maior de miliție domnul Fiodor Baleiko.

 

Reieșind din importanța vizitei, la reuniune a participat și Ambasadorul RB în RM, E.S. Serghei Ciciuk. Reuniunea a fost organizată în contextul acreditării oficialului belarus pentru Republica Moldova, precum și în vederea stabilirii priorităților de cooperare bilaterală în domeniul afacerilor interne.

 

În cadrul reuniunii Mihai Beregoi a informat delegația MAI din RB despre evoluțiile procesului de reformare instituțională din perspectiva reformei Guvernului, documentele de politici aprobate în domeniile antidrog, ordine și securitate publică, acțiunile întreprinse în vederea motivării angajaților, progresele obținute în susținerea veteranilor MAI avînd la bază experiența Republicii Belarus.

 

Totodată, a subliniat despre bunele relații și dialogul existent moldo-belarus atât la nivel strategic, cât și cel operațional, menționând că deschiderea unui post de reprezentant oficial al Ministerului de Interne reprezintă o continuitate logică a parteneriatului dintre cele două state.

 

În cadrul reuniunii oficialul belarus a trecut în revistă realizările majore și prioritățile existente, subliniind că Republica Moldova are bune exemple în consolidarea capacităților instituționale pe diferite domenii de competență.

 

Oficialii au agreat asupra necesității de intensificare a relațiilor existente prin extinderea cadrului juridic și participarea în comun în proiecte și inițiative în cadrul Parteneriatului Estic și altor platforme regionale și internaționale.

 

Conform agendei de lucru, delegația MAI al RB au avut întrevederi cu conducerea Inspectoratului General de Carabinieri și Inspectoratul General al Poliției.