Mergi la conţinutul principal

Întrevedere între reprezentanții Agenției Naționale Antidrog a SUA și delegația condusă de Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

„Colaborarea eficientă și schimbul continuu de informații aduc cele mai bune rezultate în lupta cu traficul de droguri”, a fost enunțul comun, care a dat startul discuțiilor din cadrul schimbului de bune practici realizat cu colegii americani din Agenția Națională Antidrog a SUA, în contextul realizării unor capturi și documentări a unor rețele de trafic internațional de droguri, care au tranzitat teritoriul Republicii Moldova. În cadrul întrevederii, a fost remarcată experiența unei colaborări eficiente, prin asigurarea schimbului continuu de informații pe marginea măsurilor menite să împiedice traficul de droguri.

 

La întâlnire s-a discutat asupra tendințelor regionale dar și globale ale traficului de droguri, remarcându-se și în acest domeniu tot mai mult utilizarea curentă a tehnologiilor informaționale, inclusiv prin comercializarea substanțelor interzise prin magazine online atât în Moldova, cât și în regiune. Cele două echipe au pus în discuție oportunitatea consolidării capacităților de prevenire și combatere a traficului de droguri în mediul online și dezvoltarea componentei de investigații financiare în cazul infracțiunilor de comercializare a drogurilor.

 

Părțile au reafirmat angajamentul de colaborare și au stabilit un calendar de activități, pe termen mediu, în sensul organizării de vizite de lucru în Republica Moldova pentru conturarea mai clară a colaborării, precum și extinderea ariilor de cooperare.

 

O delegație a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de Ministrul Ana Revenco, se află în vizită oficială în SUA în perioada 15-19 noiembrie 2021.