Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Dotarea tehnică și modernizarea Poliției Naționale, prioritate în cadrul reformei

Astăzi, 15 ianuarie 2019, a avut loc evenimentul de repartizare a 39 de automobile, destinate îmbunătățirii capacității de reacționare a poliției la apelurile de urgență ale cetățenilor, la care a fost prezentă conducerea MAI și IGP.

 

Automobilele au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției, conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020. Acestea vor acoperi deficitul tehnic existent la nivelul structurilor teritoriale de poliție.

 

Prezent la evenimentul de repartizare, Secretarul de stat în domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității, Dorin Purice a menționat despre faptul că această achiziție nu este doar în materie de tehnică, dar o achiziție în siguranța și securitatea ordinii publice, în capacitatea de reacție, o achiziție pentru protejarea drepturilor omului și o acțiune de îmbunătățire a condițiilor de muncă a polițiștilor.

 

Atutomobilele de model Dacia Duster sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) și comunicare (stații TETRA), iar Ford-urile cu sisteme moderne de climatizare, iluminare, monitorizare video, precum și de siguranță a persoanelor în timpul transportări.

 

Menționăm că obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene, dar și oferirea cetățenilor servicii de calitate și creșterea nivelului de încredere a societății în capacitățile poliției.

 

Valoarea totală a achiziției constituie 19,48 milioane de lei.