Mergi la conţinutul principal

Noua staţie de pompieri de la Anenii Noi are echipamente şi autospeciale moderne pentru stingerea incendiilor, dar şi utilaje pentru descarcerare în cazul accidentelor rutiere.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: „O casă la care pompierii din localitate au visat multe decenii.  Acest edificiu modern şi cu infrastructură adiacentă corespunde pe deplin aşteptărilor celor care vor utiliza şi menţine această casă.”

În Detaşamentul de la Anenii Noi sunt 24 de salvatori şi pompieri. Ei au în grijă securitatea celor 81 de mii de oameni din 45 de localităţi ale raionului.

ION VICOL, preşedinte, raionul Anenii Noi: „Ne mândrim cu echipa salvatorilor şi pompierilor din raionul Anenii Noi, care a dat şi dă dovadă de perseverenţă, resposabilitate şi curaj. Sperăm că serviciile acordate pe viitor vor fi de o calitate superbă.”

Construcţia din temelii a staţiei dar şi dotarea ei au costat 500 de mii de dolari. 430 de mii de dolari au fost donaţi de Statele Unite ale Americii, un milion de lei au fost alocaţi de consiliul raional Anenii Noi, iar 900 de mii de lei au fost oferiţi de Guvernul Republicii Moldova.

NATALIA GAVRILIŢA, premierul Republicii Moldova: „Atât Guvernul Statelor Unite ale Americii, cât şi Guvernul Republicii Moldova şi comunitatea locală, au contribuit la construcţia din temelie a acestui spaţiu modern frumos şi bine dotat. Ştiu că investiţia pe care o celebrăm azi, va salva vieţi omeneşti şi va contribui la creşterea eficienţei echipei raionale de pompieri şi salvatori.”

LAURA HRUBY, reprezentant, Ambasada SUA în Republica Moldova: „Acest proiect implimentat în comun este un simbol al legătorilor strânse între Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova, care arată ce putem realiza împreună.”

Cu sprijin american, au mai fost construite staţii noi de pompieri la Basarabeasca, Căuşeni, Bălţi, Edineţ, Comrat, Soroca, Cimişlia, Cahul, Taraclia şi Hînceşti.

Sursa: http://m.tvrmoldova.md.