Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Reţinut şi cercetat penal pentru corupere activă (VIDEO)

La data de 08.05.2020, Direcția Informații și Securitate Internă a Direcţiei Generale Protecţie Internă a Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu angajații Direcţiei Generale Teritoriale Sud al Centrului Naţional Anticorupţie, în baza materialelor și informației preliminare deținute, au documentat acţiunile pretins a fi ilegale ale unui locuitor al satului Văleni, raionul Cahul.      

Cetăţeanul fost reținut, în flagrant, în momentul transmiterii sumei bănești în mărime de 6 000 MDL funcţionarului IP Cahul  al IGP, pentru a nu documenta cazul de deținere ilegală la domiciliu a armei de foc.

În consecinţă, făptuitorul a recunoscut parțial vina cu referire la fapta comisă și urmează a fi reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute în art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Molova, Corupere activă.

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA al MAI îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracţiuni de corupţie, iar în cazul în care cunosc sau se pretinde la implicarea în acțiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.